BUKRESORBukresor

Hem 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Skidåkning Förra Seklet

 

 

Rekordår

Fredag, Det rekordstora deltagarantalet (4 Urbukarna, 1 Halvnymble, 2 Nymble och en Bukson) Samlades i Genève på utsatt tid och plats. Resande i SAS ekonomiklass från Köpenhamn fick i år möjligheten att gratis ät Bukresors flygpirogertm . Motrovägsresan till La Praz gick utan mankemang och vid ankomsten till La Croix du Sud serverades kallskuret, rödtjut och kronenburg.

 

Lördag, Föhnvindar noteras (20m/s) och vår liftlevernatör STOR, Société des téléphériques d'Orelle, tvingas stänga sina jätteägg mot Val Thorenshållet. Nymble tror att han kan ligga i sängen och läsa en bok, men reseledningen gör en blixtsnabb utvärdering av dom meterologiska och hydrologiska förhållandena och bestämmer att skidåkning skall ske i en av Bukresors reservorter Valloire. I Valloire är det givetvis ideala förhållanden, vindstilla och mycket snö, perfekt för en dags skidåkning i högt tempo.

 

Söndag, Samma Föhnvindar och STOR-äggstanning. Reseldningen är blixtsnabb med ny utvärdering vilket leder till en fantastisk dag i Sybellerna (La Toussiere och Saint Sorlin D'Arves). Ideala förhållanden givetvis, sol, mycket snö och inga liftköer. Sybellerna rekommenderas härvid.

 

Måndag, Vindstilla, STOR öppnar äggen och les 3 Valles ligger öppet. Stor vända över de isiga pisterna (ingen snö på flera veckor och vindpinat) Det är tur att vissa köpt Specialslalomskidor med rakbladsvassa kanter…. På kvällen åker vi över till den italienska OS-byn Bardoneccia för att äta traditionsenlig pizza och köpa lite OS souvenirer. Säga vad man vill om Italienare men att man skall ha OS i bla Halvpipa 2 veckor senare verkar fullkomligt främmande, pizzerian är stängd och vi tvinga äta lokala specialiteter t.ex. hjort (enligt italienarna är heter hjort på engelska "father of Bambi"). På vägen hem får vi stanna och vänta 2 timmar innan Frejustunneln öppnar, men vad gör väl det när man har en bar i gränskontrollen.

 

Tisdag, Vindstilla och absolut inte ett moln, en oförglömlig tur över hela 3 Valles med lunch på Saluire som seden bör. 9255 höjdmeter åks av några, 10000 metersgränsen får vara detta år. Göteborgarna lämnar oss för att ta fakirflyget hem. Stockholmarna stannar över natten i La Praz och slipper detta år Formula one men missar middag i Annecy.

 

Vi kan bara beundra reseledaren till att ha utfört ett nytt fantastiskt arrangemang. Två nya skidområden har beåkts av de nöjda resenärerna. Vi ser fram mot 2007 och önskar lite mer snö i 3 dalar. (Detta år påminde om Les Arcs 2002 vad gäller väder och belagsrepor)

 

 
 

© BUKRESOR. Alla rättigheter reserverade.