BUKRESORBukresor

Hem 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Skidåkning Förra Seklet

 

2009

 

Tis 3 Feb BukDan/Sven ankommer Geneve och ligger över på IBIS direkt på flygplatsen, inget trassel med bångstyriga hyrbilsfransoser som anser att klockan var mer än vad den var. Öl avnjudes i IBIS bar och natten förflyter lugnt.

 

Ons 4 Feb Vi hämtar htrbilen och åker raskt upp till Chamonix. Då det inte snöat på ett tag bedömde vi att gamla favorien Argentiere inte skulle innebära några offpistrepor. Vi valde i stället den nya äggliften upp till Brevent och fick en fin dag i solsken och ca 9000 höjdmeter trots slöåkning och lån solig lunch. Efter åken styr vi kosan mot storsvensktillhållet Hotel Gustavia och kollar in deras after ski. Stoj och stim och så ser vi inga med svenskar på hela veckan. På kvällen åker vi tillbaka till Geneve och hämtar upp Göteborgarna och stry kosan mot La Praz där vi har vår bas sedan 5 år tillbaka. Vi hälsas trots den sena timmen med öl och kallskuret innan vi återser våra kära hotellrum.

 

Tor 5 Feb Det blåser som attan och vi förstår attt vi inte kommer att släppas över 2900 meterkammen Rosael  till Val Thorens som vi planerat. Efter div telefonerande med diverse liftoperatörer styr vi kosan till en gammal favorit, Valloire (Jean-Baptiste Granges hemort). Där varnas vi av liftpersonalen att dom få liftar som är öppna eventuellt kommer att stängas. Vi tror dom givetvis inte och bestämmer oss för att åka skidor som vanligt. det visade sig att liftpersonalern hade fel och vi som vanligt rätt, dett öppnas upp en hel del liftar under dagen till vår glädje. Det är dock ett ganska hårt väder som är positivt då på så sätt att det är mindre liftköer. Vi käkar utmärkt lunch i på bageriet i Les Verneys. På Kvällen återvänder vi till La Praz och fyller våra istra bukar med massor med mat och dryck.

 

Fre 6 Feb. Det blåser mindre och vi får telefonerat att Rosel är öppet. Vi åker efter frukost upp till Rosael där det blåser blästervindar och skidar snabbt ned till ValThorens där vi åker några åk för att lycka tima in ett ölstopp precis lagom för att se Anja Pärsson köra ur VM-störtloppet på andra sidan berget. Skit för henne men ölen var god.... Efter att ha kajkat runt i Val Thorens ytterligare några timmar bestämmer vi för att åra tillbaka till Orelle, det kanske är läare där.. Över Rosael har blästervindarna ökat till fruktansvärd styka och vi tar en lunch i lugn och Ro. På eftermiddagen i Orelle är det något läare och vi kör några fina vändor i viss djupsnö från den högsta punkten i Tre Dalar Bouchet 3200+ meter hög. På Kvällen återvänder vi till La Praz och fyller våra istra bukar med massor med mat och dryck.

 

Lör 7 Feb. Skitväder i La Praz så vi bestäämer oss att prova något ny nämligen Val Cenis på Italienska gränsen. Det visar sig vara ett lyckat val då det är kristllklart vädeer, ingen blåst och fin djupsnö. Vi har en helt underbar dag i detta okända liftsystem och återvänder lyckliga och tröttkörda till La Praz. På kvällen åker vi till St Jean de Maurienne och vräker i oss blodig biff och -bordeauxvin från 2005 (Den bästa årgången detta millenium)

 

Sön 8 Feb, Tllbaka till Val Cenis, Mycket dimma men härliga skogsåk. Val Cenis är toppen, vill rekomendera denna plats. Det finns bla ett finfint coperative Latiere med lokala ostar typ Tomme eller Reblochon. På Kvällen tackar vi för oss, nästa år har vårt Hotell blivit lägenhet och vi åker nog till Didier i Vulmix för att testa Les Arcs/La Plagne igen.

 

Mån 9 Feb Fakirflyg till Sverige där solen hälsar oss välkomna tillbaka till kontoren igen.

 

 

 
 

© BUKRESOR. Alla rättigheter reserverade.