BUKRESORBukresor

Hem 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Skidåkning Förra Seklet

 

Fredag Förtruppen anländer via flyg och hyrbil till Monchavin i apans timme. Nycklar till Bastionens lilla lägenhet fattas och en monsignieur får purras.

 

Lördag. Förtruppen åker på Les Arcs sidan medans 3/4 av veckobukarna flyger in till Lyon och tar tåget till Landry. 1/4 kommer till Landry och åker Taxi till Montchvin och checkar in i Bastionens stora lägenhet. På kvällen hålles en gigantisk välkomsmiddag med massor av rosevin på Dos Ronds med tillsammans med familjen Rodrigues. Den trettonde Bukresan är invigd med nio resenärer och allt därtill.

 

Söndag. Ett antal vändor i La Plagne och uppmjukning inför måndagens planerade offpiståkning. Vi Leif, Dan, Nisse, Per och Sven hade avtalat med Benoit om stor offpiståkning på Bellecotes baksida på måndagen så vi tar det relativt på kvällen lugnt tllls Benoit meddelar att det skall snöa kraftigt och att Bellecote ej kommer att öppna enligt plan. Pizza och sedan omplanering i baren på Dos Ronds och lite extra öl för att dränka vår besvikelse över omplaneringnen. Det för övrigt första gången vi har med en resenär ända ifrån Arabien på vår resa.

 

Måndag. Nattens snöfall gav stor Les Arcsåkning i gudomlig snö i skog och pist. Även några vändor i klassiska Grand Col hinns med innan det blir öl och middag.

 

Tisdag. De fem offpistmännen ger sig med lavinsändare under buken upp mot mot Bellecotes topp. Perfekta snöförhållandenen och vi åker en coloir vart namn glömts bort.  Vi åker åter mot toppen för att i idealisk snö åka nedför hela Bellecote. Video finns på Youtube  Reseledaren sträcker en muskel och besiktigas av läkaren i Les coches som avråder till ytterligare skidåkning .  Vi vinkar av förtruppen som flyger hem. På kvällen middag med dryck och besök i Dos Ronds bar.

 

Onsdag, Åkning i Les Arcs förutom reseledningen som testar försiktigt sin sträckta vad på egen hand i La Plagne (det funkade bra). Gemensam afterski och sedan middag med mycket mat och dryck.

 

Torsdag. Utflykt till alvlägset belägna Champagny och middag i solen. På kvällen barbesök   och allmänt samkväm inklusive mat och dryck.

 

Fredag. Ösregn, men vad gör väl det efter så fina dagar. Förmiddagsfika och sedan sedan den nya aktiviteten regnterapi på Dos Ronds. Regnterapin (inklusive cider) funkade bra. Middag (3/4) på Dos Ronds och när 1/4) ansluter är fri bar redan ordnad. 2/4 går hem relativt omgående medan 2/4 stannar kvar och inmundigar både det ena och det andra. Representationskontot är tomt på småtimmarna.

 

Lördag. Surstädning och dom hemgående 2/4 åker en sväng i Les Arcs låghöjdsliftar i tjocka. Reseledningen fördriver dagen i Dos Ronds Bar och den kvarvarande göteborgaren åker hem. På kvällen tåg till Lyon och sedan middag.

 

Söndag. tidig purrning och flyg hemåt. Reseledningen bokades mot sin vilja med Swiss via  Zurich men kom hem 10 minuter tidigare än planerat.

 
 

© BUKRESOR. Alla rättigheter reserverade.