BUKRESORBukresor

Hem 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Skidåkning Förra Seklet

 

 

BUK 2012

 

8 resenärer deltog detta tolfte år . Det var mycket nytt, hela paketet varade i 10 Dagar med start en fredag.

 

Dag 1 fredag. Sven, Nisse och Per från STH sammanstrålar med Totte från GBG i Geneva och bor en natt i Chambery vilket är en ny plats på vår karta. Dessa fyra herrar åker i bil till vår nya boplats, Montchavin.  Vi har spanat in M under några år och brukar parkera bredvid betongdiskot vilket nu blivit polisstation !!!

 

Dag 2 lördag .Herrarna lyckas redan på morgonen få tillgång till vår tio bäddars lägenhet A102 på Hotel Bellecote. Under dagen åkes skidor i Les Arcs samtidigt som BukDan, Bredblad och Bukstygg flyger till Lyon. På kvällen sammanstrålas det i A102 och middag med massor av utsökt rosevin ätes i Bellecotes matsal. Snö vräker ned.

 

Dag 3 söndag Alla 7 beger sig ut i La Plagnes mjuka pister. Bredblad och BukDan blir förvirrade av de fem och åker själva såsom kamrater brukar.  Efter lite telefonerande är alla sju samlade och åker hela dagen i den fantastiska snön. På kvällen ätes Pizza och det sjungs en del till reseledningens förtret.

 

Dag 4 måndag, BukNils, BukDan, BukPer och Buksven har hyrt bergsguiden Benoit för en 1700 meters offpistrepa utför Bellecotes (3300 Meter) nordsida. En stor bedrift av dessa åldermän som flämtar som dromedarer efter syre över 3000 metersnivån. Reseledning bryter staven i första svängen men sedan går det bra. En extra 1000 Meters skogsrepa hinns med och BukPer är en kort stund borta med efter stort visslande från  Benoit återfinner han oss i  skogen. Middag på Lokal som vanligt.

 

Dag 5 tisdag. Åkning i La Plagne.  Fyrdagignarna packar och åker halva dagen.  BD & BP har lunch på tu man hand på den trevliga Chalet du plan Bois. Ett  av många fantastiska lunchställen. Tårfyllt avsked av fyrdagingarna som rullar mot Lyon.  På Kvällen hämtar vi resenär  nummer 8 Kennet som åkt tåg från Lyon till Landry.  Sommardäck är halvbra på nysnöade alpvägar men vi tog oss upp till Montchavin igen.  Välkomstmiddag med den nye resenären (Lammben)

 

Dag 6 onsdag. Vi släpar upp Kennet på Aguille Rouge 3300 meter innan lunch så han får känna på den tunna fina luften. Strålande väder och ett fantastiskt åk i alperna eventuellt längsta pist ner till Villa Roger där åt lunch på vårt stamställe sedan 12 år.  Intensiv åkning i Les Arcs backar på eftermiddagen. Det börjar bli lite kyligt i det fina vädret. Middag på Lokal som vanligt.

 

Dag 7 Torsdag. La Plagne Hela dagen i rasande tempo. På kvällen middag på lokal som vanligt.

 

Dag 8 Fredag.  Storkylan har infunnit sig, strålande sol på Roche Del Mio och Kennet försvinner åt fel håll i en Tunnel.  Det är tur att det finns mobiltelefoner,  vi sammanstrålar snabbt och dricker en kopp kaffe.. På Kvällen Lunch på Lokal som vanligt. Lägenhetspriset slutförhandlas och betalas.

 

Dag 9 lördag igen.  Vi packar våra prylar och pinaler innan vi åker ut på det kalla berget. Vi är dock rejält påpälsade så det funkar bra.  Intensiv och kall skidåkning hela dagen och Lunch på Chalet du plan Bois.  Mer kaffe på eftermiddagen innan vi skottar ut och packar oss in vår hyrda sommardäcksPeugeot. Snabb resa till La Praz där vi bjuds en enorm middag på La Croix du sud.  Viltkorv är helt fantastiskt mat efter en fantastisk vecka. Vi pratar gamla minnen med familjen Rodriguez. Det är fantastiskt vad tolv år går fort….

 

Dag 10 söndag. – 19 grader i La Praz vilket är någon slags rekord.  Bil till Lyon och delar oss för resor mot Stockholm, Göteborg och Lyon.  Nu återstår bara att reda ut ekonomin innan räkningarna kommer.  Montchavin var en fantastisk ort med allt man begära av nära till pisten 200+ liftar och massor med god mat.  Vi får se hur vi lägger upp nästa år.

 

 

 
 

© BUKRESOR. Alla rättigheter reserverade.